torsdag den 20. juli 2017

Nostalgické stretnutia. Drnovice po rokoch vyzvú Boby Brno

Z tribún jedného z najkrajších stánkov v krajine v teplom letnom večeru sledovalo futbalovú bitku o južnú Moravu takmer desať tisíc divákov.

A desiatky ďalších zvedavcov, čo túžili vidieť domáci Petru proti brnenským vyzývateľom, vyšplhali na strechu priľahlé škôlky, z ktorej je po chvíli vyháňal tamojšej dôchodca. Kým táto misia agilnému seniorovi vyšla, jeho samotného museli zo strechy dávať dole hasiči.

Okrem vyhecovaných momentov na ihrisku kolujú medzi pamätníkmi juhomoravských ligových bojov aj podobné historky, akou je bet 365 tá z augusta 1999.Slávne futbalové časy si dvojtisícová dedinka pri Vyškove bet365 pripomenie prvý augustový piatok.

Na dnes osamelej štadióne, ktorý pozvoľna chátra, sa po dlhých rokoch opäť stretne Petra Drnovice a Boby Brno. "Chceme, aby sa nezabudlo, že sa v Drnovice hral nejaký futbal," vysvetľuje organizátor exhibičného duelu Zbyněk Zbořil.

Podobné stretnutie bývalých drnovických legiend v minulosti inicioval už dvakrát, tento rok ho však napadlo: Čo keby sme našli bývalej ligovej bet365 bonus partii z deväťdesiatych rokov aj zvučného protivníka? "Vďaka blízkemu kontaktu s Ríšou Dostálkem sme do toho namotal aj Brno," hovorí Zbořil.

Kým ryšavý stredopoliar zháňa tím Boby, Zbořil s Róbertom Kafkom obvoláva exdrnovické hráča. "Chlapcov nemusíme prehovárať.Počuje na to všetci, aj tí zo Slovenska. Niektorí si kvôli tomu prehadzovali dovolenke, chcú bet365 stavky sa stretnúť, "líči bývalý kouč Líšne, Bystrc či Vyškova, ktorý hrá v tretej triede za drnovickou rezervu.

Na ňu či na tamojšej áčko, ktoré posledné sezóny kope v Vyškovský okresným prebor, chodia desiatky divákov. Na augustový retro zápas by mohli z nostalgie doraziť až tisícky priaznivcov.

"Trochu sa toho desím, koľko ľudí môže prísť," usmeje sa Zbořil. "Aj preto sme dali lístky do predpredaja, aby sme mali predstavu," dopĺňa iniciátor, ktorého by potešila dvojtisícová návšteva.

Mimochodom, najpočetnejšia kulisu malo derby v septembri 1996, kedy po výhre 4: 1 Boby za Lužánkami tlieskalo 37 150 divákov!Teraz do Drnovice, ktoré ligovú scénu opustili v roku 2005 po desiatich sezónach medzi elitou, dorazí aj tréneri Peter Uličný, Karel Jarůšek či Josef Hron.

"Pískať by mal Pavlín Jirků s Karlom vidlák," podotýka Zbořil. Usporiadateli a chystajú tiež sprievodný program, súťaže či dražbu o retro dresy.

Okrem súbežne konanej púti bude po dlhom čase živo aj na exligovém štadióne. Kedysi moderný areál ožije vďaka exhibícii ako v júni legendárny Lužánky v Brne, kde sa lúčil s kariérou Petr Švancara.


"Tým sme sa neinšpirovali," hovorí Zbořil. "Robíme to hlavne pre chlapcov ako ich stretnutie po 20 rokoch."

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar