søndag den 23. juli 2017

Len dvaja Česi. Liga majstrov začína, na úvod Juventus hrá na City

Brankár Petr Čech sa s Arsenalom chystá na cestu do Záhrebu, jeho spoluhráč Tomáš Rosický zostáva doma, aby liečil operované koleno. Inou českú stopu v Champions League nehľadajte. Žiadna už tam nie je.

Je to rozdiel proti nedávnym dobám, veď Šmicer s Barošom, Jankulovski aj Čech slávili víťazstvo. Súvisí to aj s tým, že v elitných kluboch až na výnimky Česi nepôsobí.

Český klub medzi futbalovú elitou chýba druhý rok po sebe, Sparta aj Plzeň vypadli hneď na štarte kvalifikácie.Tá nevyšla ani českým hráčom v Bazileji, Vaclík sa Suchým neprešli cez Maccabi Tel Aviv, čiže stroskotali na rovnakom súperovi ako Plzeň.

Do štedro honorované súťaže (za účasť UEFA vypláca v prepočte 330 miliónov korún, c elkový víťaz si môže len na odmenách prísť na 1,5 miliardy korún) sa dostali tri nováčikovia: Astana, Gent a Mönchengladbach. Aj keď nemecký klub v sedemdesiatych rokoch minulého storočia patril k európskej elite, Ligu majstrov v jej súčasnej dobe nikdy nezažil.

Prvým hracím dňom je utorok 15. septembra, šlágrom je súboj posledný finalistami Juventusu Turín na ihrisku Manchestru City .Jeden z najbohatších klubov sveta má každý rok veľké ambície, ale v Lige majstrov ešte neprerazil, na jar vypadol v osemfinále s neskorším šampiónom Barcelonou celkovým skóre 1: 3. Rovnaký výsledok svietil na tabuli aj z pohľadu Juventusu vo finále.

"Bola to pre nás mimoriadna sezóna. Nikto nečakal, že sa dostaneme tak ďaleko. Lepšil sme sa každým zápasom, sebavedomie rástlo. Síce sme si prežili aj ťažké chvíle, ale to stretne v Lige majstrov každého. Finále sme odohrali skvele, "spomínal v rozhovore pre serve r Európskej futbalovej únie (UEFA) Massimiliano Allegri, tréner Juventusu. "Raz by som chcel Ligu majstrov vyhrať."

To však musí Juventus najskôr postúpiť z ťažkej skupiny.Vedľa Manchestru City narazí na Sevillu, víťaza posledných dvoch ročníkov Európskej ligy, a Mönchengladbach.

"Pri všetkej úcte k Borussiu vidím favorita v Manchestri, postúpiť chceme aj my a Sevilla," premýšľal Allegri. Mimochodom Sevilla je tento rok piatym zástupcom Španielska (Barcelona, ​​Real, Atlético, Valencia), do Ligy majstrov sa dostala práve ako víťaz Európskej ligy, čo je od tohto ročníka novinka.

Manchester City v úvode sezóny vyzerá dobre, v Premier League vyhral všetkých päť zápasov a ešte neinkasoval gól.

"Je to ťažká skupina. Ak chceme uspieť, musíme vyťažiť maximum z domácich zápasov, "zdôraznil Allegri. Jeho tím na rozdiel od súpera úvod sezóny nezastihol v pohode, v talianskej lige pre hral s Udine aj v Ríme, naposledy remizoval s Chievom Verona.Tak biedny štart nezažil.

Súboj Manchestru s Juventusom môžete sledovať na ČT šport, ostatných sedem duelov si možno naladiť na platenom kanáli O2 Sport. Ten vysiela aj všetkých osem stredajších duelov.

Favoritom je Barcelona, ​​stávková kancelária Tipsport na to, že triumf obháji, vypísala kurz 4: 1. Nasledujú Bayern Mníchov (5: 1), Real Madrid (6: 1), s desiatimi víťazstvami rekordman, Chelsea (10: 1), Manchester City (12: 1), Paríž St. Germain (15: 1). Arsenalu, jedinému tímu, ktorý má na súpiske českej futbalistu, sa s kurzom 25: 1 príliš neverí. Outsidermi sú Borisov, Gent, Dinamo Záhreb, Malmö, Maccabi Tel Aviv či Astana.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar